Det er med stor glede vi kan avsløre at vi tar det spanske merket Escofet inn i vår portefølje – og til Norge! Escofet er en stilsikker og spennende leverandør med møbler som oppfyller det nordiske markedets etterspørsel etter tydelige linjer, leken design og møbler som inviterer til sosialt samvær for både store og små;

Velkommen til Escofets verden – der design av urbane elementer og arkitektoniske former i betong, bidrar til å endre byrom og løfte enhver sosial sone til et nytt nivå!

Escofet har sin base i Barcelona og sammen med en rekke arkitekter, designere og landskapsarkitekter har de satt sitt preg på parker og plasser over hele verden siden 1886. De drives av sin sterke kjærlighet for byer og byrom og utviklingen i hvordan vi bruker områdene vi lever i. Når verden endrer seg, gjør også byene våre det – og vi som lever sammen der.

Fem fokusområder

Den levende byen, den lekne byen, den grønne byen, den tilgjengelige byen og den bærekraftige byen – dette er Escofets fem satsningsområder. Og det er dette som er utgangspunktet for alle nye løsninger og produkter. Og møblene er virkelig lekne. De er levende. De skaper noe, får deg til å tenke, lar barn leke og voksne hvile.

Betongmøbler har lang levetid og svært lite vedlikeholdsbehov. Escofet tar bærekraft på alvor og alle produktene deres kan også leveres i deres egenutviklede Eco-betong. Dette er resirkulert betong fra gamle broer og betongkonstruksjoner som farges av slagg fra stålindustrien.

Vi gleder oss til å presentere Escofet til alle våre kunder!

plateau

Bylivet endrer seg. Og de siste årene har også vår måte å leve i byen endret seg raskere enn noensinne. Nå gir vi mer rom til menneskene og mindre rom til biler og transport.

For mennesker er forskjellige. De har ulike behov, ulike krav til byrommene. Alle disse kravene hever også forventningene til hvordan vi utvikler plassene og rommene våre. Hvordan vi lever sammen i det offentlige rom!

Og det er nettopp dette som er bakgrunnen for out-siders møbelserie Plateau.

Bak den stadig voksende Plateau-familien står Holscher Design, et anerkjent og prisvinnende designbyrå fra Danmark. Og det er det skandinaviske som i aller høyeste grad preger møbelserien. Det er enkle linjer, gode materialer og enkle tilpasningsløsninger som gjør møblene tilgjengelige for alle.

Plateau

Nyheter fra Plateau

Målet med Plateau er å oppfordre og underbygge nettopp tanken om hvordan vi skal sosialisere i byene i fremtiden. Hvordan skal vi kunne leve sammen, nyte byen. Og dette i en tydelig ramme i materialer som krever minimalt med vedlikehold – møbler som både ivaretar og varer for flere generasjoner!

Og nå har out-sider lansert enda flere Plateau-medlemmer i samarbeid med Holscher Design. Denne gangen er det virkelig livet sammen som preger møblene. Det er flere piknikbord med plass til både få og flere. Det er bord som lar deg utnytte plassen du har til rådighet optimalt og det er flere varianter som vil skape gode uteområder for alle som vil delta.

plateau

ViZU – tegneprogram fra out-sider

Og dette er møbler som passer like godt ute på en uteservering som inne i et kjøpesenter. De gode materialene tåler alt av vær ute, men tåler like godt å stå inne. Du finner lett ut om de passer inn hos deg om du benytter out-siders tegneprogram som ligger gratis tilgjengelig på deres nettsider. Og hvis du ønsker det, så bistår vi deg gjerne så du kommer i gang!

online tegneprogram

Å finne den perfekte møbleringsløsningen for ditt tilmålte areal er ikke alltid like enkelt. Det kan være vanskelig å se hva man faktisk får plass til, hva som passer og hvordan man kan utnytte det rommet man har til rådighet.

For noen er løsningen å samarbeide med en landskapsarkitekt, andre velger å bruke oss i wesp som rådgivere, men det finnes også en ot online tegneprogram!

ViZU

Tegn selv

Danske out-sider er en av våre største leverandører og de har utviklet et eget online tegneprogram som gjør det mulig for deg å sette opp dine egne kombinasjoner og teste ut dine egne ideer ut fra ditt behov og dine ønsker. Her kan du leke deg frem til en perfekt løsning alene, eller ta kontakt med oss for råd og innspill.

Programmet er meget enkelt bygd opp og du kan velge å bygge et helt eget prosjekt eller la deg inspirere av noen av de forhåndstegnede oppsettene. Du kan lagre utkastene dine og fortsette arbeidet senere. Du kan også importere tegninger fra prosjektet direkte inn i programmet og jobbe i faktiske prosjekttegninger, noe som er både praktisk og effektivt.

Så neste gang du drømmer om å gjøre noen endringer utenfor bygget, i den lille parken, i bygårdsrommet eller i de sosiale sonene rundt deg – klikk deg inn i out-siders eget designprogram og se akkurat hvor fint det kan bli.

Kanskje rykker endringene enda litt nærmere når du ser det tydelig for deg?

Og husk – vi er også tilgjengelige til å bistå deg om du trenger hjelp til å finne den perfekte møbleringsløsningen hos deg!

King Arthur

Det runde bord – uløselig knyttet til King Arthur og hans riddere. Legendene er mange og historiene er fortalt og gjenfortalt i det uendelige. Kanskje var det et alter kongen tok i bruk for å samle sine folk? Eller var det Merlin som ga bordet sin viktige plass?

Bordet uten ende

Uansett hvor det stammer fra, så lanserer vi nå et helt nytt modulbasert piknikbord fra Miramondo til små og store riddere – uansett behov. For om det er 12, 24 eller 40 hæren, har King Arthur plass til alle!

Og som vi vet, så har ikke et rundt bord har noen ende. Og sagnet sier at Kong Arthurs runde bord var ment å vise at alle hadde samme status slik at ingen skulle føle seg utenfor. For riddere var nok ikke like ridderlige hele tiden, og en krangel ved Yuletide på tidlig 1200-tall skal ha vært noe av årsaken til den nye og mer inkluderende formen.

Og akkurat så inkluderende er King Arthur fra Miramondo også. Det er selvsagt tilpasset rullestoler som gir alle samme mulighet til å bli en del av ridderhæren.

Fleksibelt

King Arthur passer perfekt når du skal samle ridderordenen din på skolen, i bakgården eller i en av byens parker. De fleksible modulene kan settes sammen til ett helt rundt bord, eller flere runde former på en lang rekke. Ut fra den plassen du har til rådighet og hvor mange riddere du trenger å samle, designer du ditt runde bord.

Vi sender hele møbelet flatpakket for å spare frakt og miljø, og du monterer det hele enkelt selv. Bord- og sitteflate er i det svært populære materialet høytrykkslaminat som gir deg et meget slitesterkt og vedlikeholdsfritt møbel som tåler alt (akkurat som ekte riddere).

Les mer om de tekniske beskrivelsene av King Arthur og kontakt oss om du har noen spørsmål!

Plateau Picnic I

Er det en ting vi har lært av å være adskilt og avstengt fra hverandre, er hvor viktig det er å få møtes. Vi trenger å kunne sette oss ned. Sammen. Vi trenger sosiale møbler der vi kan finne ro, betrakte de rundt oss, være en del av samfunnet igjen.

Flere av våre møbler passer like godt inne som ute, de inviterer til fellesskap, lek og samvær. Vi ser at det sosiale er enda viktigere nå enn før, og kanskje dette er tiden for å oppgradere samlingspunktene i deres fellesområder?

Møbler for alle

I lang tid har vi sett en økende etterspørsel etter møbler med flere funksjoner tilpasset alle samfunnets medlemmer. Kanskje spesielt gjelder dette bakgårder eller kjøpesentre som trenger møbler som appellerer like mye til våre yngste som våre eldste. Gode sittegrupper, gjerne med et bord hvor det er lett å få både rullestol, rullator og barnevogn inntil, eller elementer som ligger helt i grenselandet mellom møbel og kunst som åpner et barns fantasi og samtidig legger til rette for en god hvil. En investering i sosiale møbler som fremmer trivsel og samvær mellom naboer, venner og kunder på en og samme tid!

sosiale møbler
Lava fra danske out-sider

Vedlikeholdsfritt

Et annet element er fokus på vedlikehold og levetid. Hvor mye vær tåler egentlig det nye piknikbordet eller den fine benken vi har så lyst på? Dette er viktige spørsmål. Ikke bare for et lite eller stort borettslag, men også for kjøpesentre, kommuner, skoleeiere og utbyggere. Et møbel man vet vil tåle det nordiske klimaet over mange år er selvsagt en langt bedre investering på sikt. Like viktig er enkelt vedlikehold som rengjøring; hvor lett er det egentlig å vaske av for eksempel matrester?

For mange faller valget nå på møbler i høytrykkslaminat, faktisk er dette den raskest voksende materialkategorien vår. Og ikke bare er etterspørselen etter møbler i slitesterke materialer stor; tilbudet vokser i minst like stort omfang. Blant våre benker og piknikmøbler finner du mange varianter i værbestandige materialer og har du noen spørsmål er det bare å ta kontakt med oss! Vi hjelper deg med den beste løsningen for ditt behov.

Sosiale møbler
Buddy Picnic fra Miramondo

Har du noen gang satt deg ned på en tilsynelatende tørr trebenk i det sola endelig titter frem etter dager med regn? Eller forsøkt å nyte vårens første varmende stråler i lynende klart vær på samme benk? Da kjenner du også helt sikkert til den snikende følelsen av kulde og fukt som kryper inn i kroppen og gjør at den rolige hvilestunden får en brå slutt! Tenk så deilig det hadde vært om man kunne unngå det – om man velger HPL.

Se alle benkene fra Miramondo og out-sider – flere av disse er i HPL!

Når enden er god

Rundt om i hele landet finner du både nye og gamle benker med sete og rygg i tre. Det er lang tradisjon i Norge for å bruke naturmaterialer, og med dagens bærekraftige fokus er det både fornuftig og praktisk. Men mange opplever at denne overflaten gir utfordringer hva gjelder sittekomfort og at de er vedlikeholdskrevende. Både sårskader fra slag, riper, fukt og regelrett hærverk setter dype, uopprettelige spor og det er ofte både tidkrevende og kostbart å reparere.

Flere av våre leverandører har derfor lenge sett etter et slitesterkt materiale som tåler mer og krever vesentlig mindre vedlikehold. Et materiale som møter forbrukernes mange krav til dagens produsenter av klimabestandige varer. For det er nettopp det disse utomhusmøblene må være; de må tåle alt, utholde alt – være der for oss når vi trenger dem; uansett vær og føreforhold.

Valget har falt på HPL. 100-200 papirark som presses hardt sammen og limes med harpiks. Et sterkt og vedlikeholdsfritt materiale som står imot det et værhardt Skandinavia byr på gjennom et helt år. Overflaten er tilnærmet umulig å ødelegge, den trenger ikke males og den er UV-bestandig slik at fargen ikke falmer. Men det kanskje aller viktigste er hvordan HPL oppfører seg mot oss som skal sitte på den. I motsetning til tre, mettes ikke materialet av vann og fukt, og kan dermed enkelt tørkes over før man setter seg ned. Overflaten blir heller ikke kald eller varm som betong eller metall, men holder en stabil god temperatur.

Lave driftskostnader – like godt design

Et av merkene vi i wesp representerer, og som har begynt med mer og mer laminat, er danske out-sider. For dem har fokuset på vedlikeholdsfrie designmøbler vært helt essensielt de siste årene, og spesielt ettersom fokuset på kostnadsreduksjon og effektivitet øker. Og med det kommer vi inn på noe out-sider ser som en tendens ”Vi opplever ofte at landskapsarkitekter og driftsavdelinger ikke etterspør de samme egenskapene når det skal velges nye utomhusmøbler.” sier Alice Vinkel, partner i out-sider, når vi snakker med henne om laminat. Hun forklarer det med at arkitektene i all hovedsak fokuserer på det estetiske, mens driftsavdelingen ser på hvilke fremtidige vedlikeholdskostnader de må beregne inn. ”Det har lenge manglet et reelt alternativ som forener begge disses interesse – både design og behovet for minimalt vedlikehold.”

Og dette kjenner vi godt igjen. Heldigvis ser vi en stor bevegelse i markedet, både i design av nye, vedlikeholdsfrie møbelsereier og bruken av utradisjonelle materialer.

HPL for alle

Det lanseres årlig nye serier som forener dette på en forbilledlig måte og gir våre kunder svært gode alternativer. Vår østerrikske produsent Miramondo leverer mange av sine design i høytrykkslaminat, og med standardproduksjon på mye av sortimentet blir det totale miljøavtrykket ytterligere redusert. Alle deres møbler passer nøyaktig inn i hverandre slik at de fyller en pall perfekt og gir en bedre transportøkonomi for både miljø og kunde.

Og utradisjonelle materialer passer inn over alt – også i svært tradisjonelle miljøer! Nå sist fikk vi være med å møblere parken rundt Blaafarveværket og her ble det valgt både laminat og rotasjonsstøpt polytelen. Værbestandige, vedlikeholdsfrie møbler i stilrent, nytt design og leken kreativitet i symbiose trygge norske byggetradisjoner og en årelang verkstedshistorie.

Og vi spår at både hus og benk vil bli stående sammen i svært mange år fremover…

Pantone 2021

Hvilken farge hadde 2020? Lett å tenke at det var svart. Eller kanskje rød? Corona-rød?

Lenge før vi visste om det lille viruset som skulle gjøre så mye skade, bestemte Pantone Color Institute at 2020 var blått. Klassisk blått. Det var flere enn oss som var spente på hva dommen over 2021 ville bli!

Og i desember fikk vi svaret, men et svar så unikt og overraskende at flere fortsatt er i stuss. For i år klarte de ikke å velge bare en farge. Det ble to! En rolig, nesten meditativ grå og en frisk, energisk gul. To uavhengige farger som sammen skal forene en dypere følelse av omtanke og optimisme. Et bilde på håp og optimisme, men også den motstanden vi stadig møter.

Året farger fra Pantone

Finn årets Pantone hos oss

Og vi har allerede sendt ut flere tilbud med møbler i årets farger. For disse fargene er ikke nye for oss. Dette er farger du finner hos mange av våre møbelprodusenter. Den grå tonen brukes mye som base i møblering både ute og inne. Den er enkel å kombinere med andre farger og elementer, den tar ikke for mye plass og har en diskré fremtoning. Så langt fra den friske, gule som skiller seg markant ut i de fleste miljøer.

La Superfine fra Miramondo

Og vi trenger det gule! Vi trenger et streif av lykke inn mot det grå. For det er mye grått. Men sammen gir det et håp, og vi trenger det håpet vi kan få i 2021.

Så om du skal møblere noe nytt i år; ta en titt på våre gule solstråler sammen med det rolige grå. Vi har mange møbler i begge farger og setter gjerne opp et forslag til deg så du kan spre både optimisme og ro i hverdagen.

Superfly fra Miramondo

Ta kontakt med oss om du vil se flere av våre fine kombinasjoner i årets farger fra Pantone!

Ny

Å ikke kunne reise noe sted, ikke kunne møte noen, har vært tungt for mange – også for wesp. En ny hverdag som har vært vanskelig. Med et betydelig marked hos våre naboer i øst har vi merket de stengte grensene og karantenekravene på kroppen. Lenge så det rett og slett ganske dystert ut.

Da sjokket la seg

Etter at sjokket hadde lagt seg i april satte vi i wesp oss ned for å finne ut av hvordan vi skulle nå ut til kundene våre. Vanligvis møtes vi på messer. Vi slår av en prat, ser på nyheter og oppdaterer hverandre på stort og smått. Som ved et trylleslag ble alt dette avlyst. Så vi begynte å planlegge året på nytt.

I lang tid har vi satset på mange produsenter og hatt en svært bred portefølje å vise til våre kunder. I arbeidet med å fremme alle disse har vi ikke rukket å fokusere på oss selv. Så vi spurte kunder og samarbeidspartnere om hva de ville se på våre hjemmesider. Og etter mange runder falt vi ned på at det måtte en endring til.

Ny giv

Og inn i det nye året vil vi jobbe enda tettere mot vår nye strategi;

• Vi vil ha fokus på wesp og hvem vi er!
• Vi vil gjøre det så enkelt som mulig for kundene våre å finne det de er på jakt etter.
• Vi vil dyrke noen færre og sterke merkevarer som vi vet passer svært godt inn i det norske og svenske markedet.
• Vi vil styrke den digitale satsningen, ikke bare på egen nettside, men også ut i andre kanaler.

Og så skal vi fortsette å ha det gøy!

Vi skal fortsette å glede oss over hver gang barn får fargesterke, glade møbler i skolegården, eller når et firma velger en vågal stol i foajeen! Vi skal juble når kommuner bestiller enda flere av våre avfallskasser og vi skal klappe høyt i hendene når det velges gode inkluderende møbler til fantastiske, inkluderende uterom.

Og så håper vi at 2021 kan by på noen flere møter, noen flere messer og noen flere oppdateringer på stort og smått mellom mennesker som en gang tok alt det der for gitt.

Vi trenger det!

Ny

Lurer du på noe om en av våre leverandører? Ta kontakt med oss her, så hjelper vi deg!

Våre materialer

Alle våre produsenter jobber for at møblene vi selger skal vare lenge, tåle vårt klima og sette et så lite klimaavtrykk som mulig. Det gir resultater og dagens materialer er bedre for miljøet enn noensinne. Her er litt informasjon de materialene som brukes absolutt mest:

Høytrykkslaminat (HPL)

Materialet som øker absolutt mest blant både kunder og leverandører er høytrykkslaminat. Dette er flere plater av papirfibre og tremasse som presses sammen med et lim under høyt trykk og temperatur.

Siden overflaten består av herdet, pigmentert harpiks er den lukket, glatt og meget sterk. HPL blekes minimalt av solen, er utrolig lett å holde ren og tåler å stå ute i all slags vær over mange år. Egenskapene til høytrykkslaminat gir en ekstremt lang levetid og med det er det også et av våre mest bærekraftige materialer.

Vedlikehold

Kun rengjøring er nødvendig og dette gjøres med vanlige rengjøringsmidler og høytrykksspyler ved behov.

Vi har skrevet mer om laminat her.

Tre

Flere av våre leverandører bruker lerk i sine møbler. Denne tresorten egner seg svært godt til utendørs bruk takket være den store andelen harpiks i denne tresorten. Og ingen kunstige materialer kan måle seg med det mest naturlige av alt vi har. Den helt spesielle følelsen av mønsteret årringene gir. Mykheten og varmen som strømmer gjennom overflaten når du lener deg inntil.

Tre er brukt i alle tider og er en stor del av klassiske skandinaviske stilen som vi hegner om. Den deilige løden, den gode duften – alt det skogen representerer for oss.

Vedlikehold

De fleste tresorter krever jevnlig vedlikehold på et eller annet nivå.

Stål

Det brukes mye stål i produksjonen av utemøbler til offentlige rom da disse skal tåle store påkjenninger. I all hovedsak brukes vanlig og galvanisert stål eller f.eks. malt, støpt stål som overflatebehandles før maling, og selvsagt rustfritt stål.

Stål er et sterkt materiale med egenskaper som gir det en lang levetid. Hos Victor Stanley har de også tatt et viktig miljøgrep og garanterer at hele 98% av alt stål de bruker i egen produksjon er resirkulert på egen fabrikk.

Vedlikehold

Malt stål blekes minimalt av sol og påvirkes heller ikke av vær og vind og er vedlikeholdsfritt og enkelt å holdes rent.

Rustfritt stål kan også stå ubehandlet i mange år, men det anbefales at de vaskes innimellom for å fjerne støv og forurensning.

Polytelen (PE)

Et termoplastisk kunststoff basert på mineralolje er med på å skape de mest lekne og fargerike møblene i porteføljen vår. Dette materialet kan formes og farges slik som du vil og det blir ikke fuktig sånn som tre kan bli, eller temperaturpåvirket som stål.

PE er slitesterkt og blekes minimalt av solen slik at fargen holder seg år etter år.

Polytelen er også 100% gjenvinningsbart da det kan kvernes opp og brukes til andre og nye plaststøpninger.

Vedlikehold

Bruk alminnelige rengjøringsmidler, felgrens eller aller best; høytrykksspyler til renhold. Etter rengjøring kan overflaten gjerne behandles med rens for bilinteriør!

Lurer du på hvilket materiale du bør velge på ditt neste prosjekt? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg videre!

Hver dag, over hele verden, reiser mennesker rundt og tømmer halvtomme søppelkasser. Det kjøres en fast runde, kun på rutine, og helt uten tanke på kostnader og effektivitet. Dette er ikke bærekraftig, verken for økonomi, miljø eller effektivitet. Men det finnes en løsning for en smart søppelhåndtering!

Rutiner fremfor resultat

Resultatet av disse rutinene ser vi også godt i bybildet. For det er ingen tvil om at enkelte avfallskasser langt oftere benyttes av publikum enn andre. Ta en varm sommerdag i Oslo for eksempel. Byen syder av liv og alle trekker ut i gater og parker. Det er en helt spesiell stemning i hovedstaden på sånne dager, men det syns også godt at byen har blitt brukt dagen etter.

Tenk om man kunne fulgt med på hvilke avfallskasser som trenger tømming i løpet av dagen og kvelden, og unngått overfylte kasser dagen derpå!

Smart monitorering

Det kan man.

Med Victor Stanleys nye smartlokk kan man overvåke mengden avfall i hver eneste kasse og legge opp ruta etter hvilke kasser som faktisk trenger tømming før man drar ut. Man kan med enkle grep sette inn ekstra tømming på travle dager – og legge opp til en vesentlig kortere økt de dagene det ikke er like stort behov. På den måten sørger man ikke bare for at byen alltid fremstår renere og ryddigere, men man bruker heller ikke unødvendig tid på tømming der det ikke er behov.

Relay smart søppelhåndtering

Victor Stanleys nivåsensor

Enkelt forklart monitorerer en sensor i lokket søppelets nivå og vekt i avfallskassen, systemtemperatur, lokasjon og tømmestatus. All informasjon sendes direkte til Victor Stanley Relay Service som videresender informasjonen til de som er ansvarlig for tømmingen.

Sensoren er designet sånn at den enkelt gjemmes i lokket og ikke syns. Dette gjør den mindre utsatt for hærverk og den skjemmer heller ikke designet på avfallskassen.

Og resultatet av dette er mer effektiv bruk av ansatte, smartere kjøring i bygatene og et langt bedre tilbud til byens beboere og gjester.

Ingen unødvendige tømminger.

Mye mindre kjøring.

En smartere by å bo i med smart søppelhåndtering!

Les mer om Relay her.