Durbanis

Nyskapende design med fokus på høy kvalitet

Durbanis.comKontakt oss

Spanske Durbanis er en ung og dynamisk produsent som har vært på markedet siden 2008. Alle produktene er utviklet i et tett samarbeid mellom spanske designere og arkitekter. Hovedmaterialet på mange av produktseriene er betong og fiberbetong.

Grunnleggeren til bedriften vokste opp blant støpeformer for betongkomponenter i Girona. Durbanis er et slags spinn-off firma; fra familieeid betongstøperi og støpeformprodusent til designselskap med sterkt formspråk, solid materialkunnskap og fokus på nytenkning.

Produktsortimentet inneholder benker, krakker og plantekasser med sterke skulpturelle kvaliteter i organiske eller strammere former. Mange av produktene har flere funksjoner som sitteplass, beplanting og avsperring av områder i ett. De tyngste betongproduktene er meget godt egnet for områdesikring mot biltrafikk. De blir ikke oppfattet som sperrer i byrommet, men er med på å skape identitet, variasjon og spennende møteplasser.

Serien LIWE/RIO inneholder lettere samværselementer laget av rotasjonsstøpt polyetylen. Friske farger og lekne former gjør denne serien veldig aktuell for barnehager og skoler – både ute og inne. Produktene kan fylles med vann eller sand, eller festes på underlaget med beslag.

Et av suksessproduktene de siste årene, har vært sykkelbøylen Loclock som har vunnet flere europeiske design- og produktutviklingspriser.

Wesp representerer Durbanis i Norge og Sverige. For alle produkter vennligst besøk nettsiden: www.durbanis.com

Cinnamon-serie

Benker & skulpturelle elementer

Cinnamon-serie består av tre forskjellige moduler; stjerne, bue og rett. Og med det er kombinasjonsmulighetene uendelige. Tyngden gjør det mulig å benytte denne serien også ved områdesikring samtidig som man skaper møteplasser med skulpturelle kvaliteter.

Cristal-serie

Benker & skulpturelle elementer

Cristal-serie inneholder «edgy» møbler i to størrelser. Sett flere sammen i større arrangementer, eller la de stå alene for å gi åpne sitteplasser. Det geometrisk designet i stort format er også  velegnet for områdesikring, vekt 950 kg og 1400 kg.

Serien kan også leveres med sitteflate med bambusspiler.

IO-serie

Benker & skulpturelle elementer

IO-produktene appellerer til brukere i alle aldre. Runde, organiske former inviterer til å kjenne på overflaten eller til å ta en liten pause på plassen. Organiske former myker opp, og plassert i grupper skaper de sympatiske grupperinger i byrommet. De største modellene har høy vekt og kan også benyttes som områdesikring.

Kan også leveres med Epoxy-behandlet, høyglans, overflate.

Loclock

Sykkelparkering

Loclock er en spennende og fargerik løsning for parkering av sykler i offentlige rom. Produktet har blitt premiert flere ganger; blant annet med iF Design Award 2018 og Eurobike 2017. Kjernen er i fiberbetong og overflaten i polyetylen. Overflaten er flere millimeter tykk og gjennomfarget; dermed synes ikke slitasje på overflaten så lett. Polyetylen-overflaten beskytter også sykkelens ramme mot skraper og slitasje.