Durbanis

Nyskapende design med fokus på høy kvalitet

Durbanis.comKontakt oss

Spanske Durbanis er en ung og dynamisk produsent som har vært på markedet fra 2008. Alle produktene er resultater av tett samarbeid med spanske designere og arkitekter. Hovedmaterialet på mange av produktseriene er betong og fiberbetong.

Grunnleggeren til bedriften vokste opp blant støpeformer for betongkomponenter i Girona. Durbanis er et slags spinn-off firma; fra familieeid betongstøperi og støpeform produsent til designselskap med sterkt formspråk, solid materialkunnskap og fokus på nytenkning.

Produktsortimentet inneholder benker, krakker og plantekasser med sterke skulpturelle kvaliteter i organiske eller strammere former. Mange av produktene har flere funksjoner som sitteplass, beplanting og avsperring av områder i et. Tyngste av betongproduktene er meget godt egnet for områdesikring mot biltrafikk. De blir ikke oppfatter som bare sperrer i byrommet, men er med å skape identitet, variasjon og spennende møteplasser.

Serien LIWE/RIO inneholder lettere samværselementer laget av rotasjonsstøpt polyetylen. Friske farger og sympatiske former gjør denne serien veldig aktuell for barnehager og skoler, både ute og inne. Produktene kan fylles med vann eller sand, eller festes på underlaget med beslag.

En av siste årenes suksess produkter har vært sykkelbøylen Loclock som har vunnet flere europeiske design- og produktutviklingspriser.

Wesp representerer Durbanis i Norge og Sverige. For alle produkter vennligst besøk nettsiden: www.durbanis.com

Cinnamon-serie

Benker & skulpturelle elementer

Cinnamon-serie består av 3 forskjellige moduler; stjerneformet, buet og rett. Kombinasjonsmulighetene er mange. Tyngden gjør det mulig å benytte denne serien også ved områdesikring/terrorsikring og samtidig skape møteplasser med skulpturelle kvaliteter.

Cristal-serie

Benker & skulpturelle elementer

Cristal-serie inneholder «edgy» møbler i to størrelser. De kan brukes sammen som større arrangementer, eller alene for å skape retningsløse sitteplasser. Geometrisk design i stort format som også er egnet for områdesikring. Vekt 950 kg og 1400 kg. Denne serien kan også leveres med sitteflate med bambus-spiler.

IO-serie

Benker & skulpturelle elementer

IO-produktene appellerer til brukere i alle aldre. Runde, organiske former inviterer til å føle på overflaten tillegg til å ta en liten pause på plassen. Største produktene har høy vekt, og kan benyttes som områdesikringsprodukter. Organiske former myker opp, og plassert i grupper skaper de sympatiske grupperinger i byrommet. Kan leveres også med Epoxy-behandlet, høyglans, overflate.

Loclock

Sykkelparkering

Loclock er spennende og fargerik løsning for parkering av sykler i offentlige rom. Produktet har blitt premiert flere ganger; blant annet med iF Design Award 2018 og Eurobike 2017. Kjernen er i fiberbetong og overflaten i polyetylen. Overflaten er flere millimeter tykk og gjennomfarget; dermed synes ikke slitasje på overflaten så lett. Polyetylen overflaten beskytter også sykkelens ramme mot skraper og slitasje.