Våre materialer

Alle våre produsenter jobber for at møblene vi selger skal vare lenge, tåle vårt klima og sette et så lite klimaavtrykk som mulig. Det gir resultater og dagens materialer er bedre for miljøet enn noensinne. Her er litt informasjon de materialene som brukes absolutt mest:

Høytrykkslaminat (HPL)

Materialet som øker absolutt mest blant både kunder og leverandører er høytrykkslaminat. Dette er flere plater av papirfibre og tremasse som presses sammen med et lim under høyt trykk og temperatur.

Siden overflaten består av herdet, pigmentert harpiks er den lukket, glatt og meget sterk. HPL blekes minimalt av solen, er utrolig lett å holde ren og tåler å stå ute i all slags vær over mange år. Egenskapene til høytrykkslaminat gir en ekstremt lang levetid og med det er det også et av våre mest bærekraftige materialer.

Vedlikehold

Kun rengjøring er nødvendig og dette gjøres med vanlige rengjøringsmidler og høytrykksspyler ved behov.

Vi har skrevet mer om laminat her.

Tre

Flere av våre leverandører bruker lerk i sine møbler. Denne tresorten egner seg svært godt til utendørs bruk takket være den store andelen harpiks i denne tresorten. Og ingen kunstige materialer kan måle seg med det mest naturlige av alt vi har. Den helt spesielle følelsen av mønsteret årringene gir. Mykheten og varmen som strømmer gjennom overflaten når du lener deg inntil.

Tre er brukt i alle tider og er en stor del av klassiske skandinaviske stilen som vi hegner om. Den deilige løden, den gode duften – alt det skogen representerer for oss.

Vedlikehold

De fleste tresorter krever jevnlig vedlikehold på et eller annet nivå.

Stål

Det brukes mye stål i produksjonen av utemøbler til offentlige rom da disse skal tåle store påkjenninger. I all hovedsak brukes vanlig og galvanisert stål eller f.eks. malt, støpt stål som overflatebehandles før maling, og selvsagt rustfritt stål.

Stål er et sterkt materiale med egenskaper som gir det en lang levetid. Hos Victor Stanley har de også tatt et viktig miljøgrep og garanterer at hele 98% av alt stål de bruker i egen produksjon er resirkulert på egen fabrikk.

Vedlikehold

Malt stål blekes minimalt av sol og påvirkes heller ikke av vær og vind og er vedlikeholdsfritt og enkelt å holdes rent.

Rustfritt stål kan også stå ubehandlet i mange år, men det anbefales at de vaskes innimellom for å fjerne støv og forurensning.

Polytelen (PE)

Et termoplastisk kunststoff basert på mineralolje er med på å skape de mest lekne og fargerike møblene i porteføljen vår. Dette materialet kan formes og farges slik som du vil og det blir ikke fuktig sånn som tre kan bli, eller temperaturpåvirket som stål.

PE er slitesterkt og blekes minimalt av solen slik at fargen holder seg år etter år.

Polytelen er også 100% gjenvinningsbart da det kan kvernes opp og brukes til andre og nye plaststøpninger.

Vedlikehold

Bruk alminnelige rengjøringsmidler, felgrens eller aller best; høytrykksspyler til renhold. Etter rengjøring kan overflaten gjerne behandles med rens for bilinteriør!

Lurer du på hvilket materiale du bør velge på ditt neste prosjekt? Ta kontakt med oss, så hjelper vi deg videre!